کمپين «تقوا در دنياي مجازي» به تمام کاربران شبکههاي اجتماعي يادآور ميشود رفتارها و تعاملات اجتماعي بين افراد در دنياي حقيقي تفاوتي با دنياي مجازي ندارد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، استفاده از شبکههاي اجتماعي به همراه فرهنگ وارداتي خود روز به روز در بين جوانان و نوجوانان در حال افزايش است.
طبيعتاً بخش عمده فرهنگ اجتماعي حاکم بر فضاي شبکههاي اجتماعي و تعريفي که سازندگان و طراحان اين نرمافزارها براي روابط بين افراد تعريف کردهاند با فرهنگ اسلامي، ايراني و سنتي کشورمان در تضاد است.
اما آيا بايد به دليل اين تضاد بزرگ فرهنگي استفاده از اين ابزارهاي نوين به کلي کنار گذاشته شود؟! به عقيده بسياري از افراد ميتوان اصول و اعتقادات بکارگيري شده در دنياي واقعي را نيز در دنياي مجازي و در مجاورت ارتباط افراد با يکديگر در شبکههاي اجتماعي نيز مديريت کرد.
بر اين اساس به تازگي کمپيني با عنوان «تقوا در دنياي مجازي» در شبکههاي اجتماعي به راه افتاده است که به تمام کاربران شبکههاي اجتماعي يادآور ميشود رفتارها و تعاملات اجتماعي بين افراد در دنياي حقيقي را نيز ميتوان در دنياي مجازي در پيش گرفت، فقط با اندکي توجه بيشتر!
در ادامه برخي از مطالب و عکسنوشتهاي منتشر شده با اين موضوع را ميتوانيد مشاهده کنيد:
۱- خداي دنياي واقعي همان خداي دنياي مجازي ست؟ اگر خودش را در جهان واقعي ببيني، يحتمل سرت را مياندازي پايين و عبور ميکني، ولي اسمش را، نوشتهاش، کامنتاش را، چراغ روشناش را که در دنياي مجازي ميبيني، چشمت تنگتر ميشود، خيرهتر ميشوي به مانيتور، شايد ضربان قلبت هم کمي بالاتر برود.
۲- دخترکم؛ از نظر قرآن يکي از ملاکهاي بيحيايي، خودنمايي براي نامحرم است. خودنمايي فقط براي بدحجابها نيست، بلکه با حجاب هم ميشود خودنمايي کرد؛ فقط مشترياش فرق ميکند. رعايت کن!
۳- حالا اگر احوالپرسي نکني چه ميشود؟!
۴- ماه ضيافت است و گشايش درهاي حقيقي رحمتش حتي به روي اين دنياي مجازي... با تکيه بر ايمان و تقوا رنگ و بوي خدايي را براي اين فضا به ارمغان خواهيم آورد. به ميهماني خدا دعوت شدهايم... او را با چهره مجازي و حقيقي خود بندگي کنيم.
۵- ميگفت... اينک بقيه مرا با اسم کوچک صدا ميزنند تقصير من است؟ گفتم... مردها ميزان جديتشان ميشود حجابشان... اينکه يک نفر خيره خيره به يک خانم بدحجاب نگاه ميکند تقصير کيست؟ اين هم همان... حجب مرد در ميزان جديت او در برخورد با نامحرم نمايان ميشود و اين نکته هم هيچ ربطي به تأهل و تجردش ندارد.
۶- قدر هر کس به اندازه قدر اراده اوست؛ سر دوراهي کليک کردن و نکردن، اندازه آدمها معلوم ميشود؛ گاهي بايد مدام براي خودمان روضه حرّ بخوانيم.
۷- بانو... همان طور که در دنياي واقعي حيايت، حجابت، وقارت تو را از برخورد صميمانه با هر نامحرمي بازميدارد، همان طور که وقتي نگاهي آزارت ميدهد؛ رويت را محکمتر ميگيري اينجا هم در فضاي مجازي در برخورد با نامحرم، رويت را بگير در قالب کلمات.
۸- اين لبخندي که روي لب تو نشسته و او نميبيند من را نگران ميکند.
۹- اول کامل مطمئن شدهاي هيچ محرمي نميتواند کارت را راه بيندازد؟
۱۰- همه اين چيزهايي که الان داري مينويسي اگر او را رودررو ميديدي هم ميگفتي؟
۱۱- چرا او بايد بداند و بفهمد؛ حالت الان چطور است؟ داري چه کار ميکني؟ کجايي؟ در چه حالي؟
۱۲- « بل الانسان علي نفسه بصيرة» مطمئني که با ايميل کارت راه نميافتد که چت ميکني؟
علاقهمندان ميتوانند مطالب خود در اين زمينه را با هشتگ «#تقوا_در_دنياي_مجازي» در شبکههاي اجتماعي منتشر کنند.